Volg ons op:

Op deze pagina kunt een een kijkje nemen in het nieuwsarchief van WAS architecten.

december 2008
• plan Traverse Dieren krijgt rijkssubsidie van 53,3 miljoen
Het bedrag dat voor het vorige plan om de verkeersproblemen in Rheden op te lossen gereserveerd was, wordt gelukkig ook voor het nieuwe plan uitgetrokken. Dit is maandag 15 december besloten door de Tweede Kamer Commissie. Het nieuwe plan Traverse Dieren is het gevolg van een plezierige samenwerking van WAS architecten met onder andere de Gemeente Rheden.
w067 totaal met bomen s klein form. 250608

• Huisartsen verhuizen
artikel uit het Zenderstreeknieuws IJsselstein/Lopik

IJSSELSTEIN De huisartsen van de praktijken Ametisthof en Glennhof nemen donderdag 18 december hun intrek in het nieuwe Mutifunctioneel Centrum aan het Marinus Vermeerplein 2, tussen de Schakelflats achter De Clinckhoeff. De praktijk krijgt de naam Huisartsenzorg IJsselstein, locatie IJsselveld.

De huisartsen Bomers, Neerken Petrov, Verburg en Van Zijl zijn die donderdag alleen voor spoedgevallen bereikbaar. “We laten ons verhuizen, maar pakken wel zelf uit”, vertelt Antoinette van Zijl. “Op 19 december zijn we weer operationeel.” De huisartsen van beide praktijken die na de verhuizing intensief gaan samenwerken beschikken over 11 ruimtes met een centrale balie en een ruimte voor de backoffice. De assistentes werken voor alle huisartsen. “Dat betekent wisselende gezichten aan de balie, maar wel de vertrouwde eigen assistentes aan de telefoon onder het vertrouwde praktijknummer”, legt Van Zijl uit. “Natuurlijk houden de patiŽnten ook hun eigen huisarts.” De andere ruimtes zijn verhuurd aan een psycholoog, psychiatrisch verpleegkundige en een huidtherapeute. Het centrum biedt ook ruimte aan Fokus voor ondersteuning van de bewoners van de Fokuswoningen en de SWOIJ. Met de nieuwe huisvesting komt een einde aan het ruimtegebrek van beide praktijken, die in de jaren 70 door de huisartsen Verburg en Habben Jansen werden opgericht in twee woonhuizen in IJsselveld. “De grotere praktijk is rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan de assistentes en praktijkondersteuners. Dat werkt efficiŽnter, overzichtelijk en met genoeg mogelijkheden voor persoonlijke contact.''

november 2008
• Hoofdkantoor Lumens Groep nadert oplevering
De herinrichting van het kantoor aan de Don Boscostraat in Eindhoven nadert de voltooiing. Binnenkort, als afsluitende activiteit, zullen medewerkers van WAS architecten samen met de opdrachtgever een wandschildering in de hal gaan maken.

071008 PAARSBLAUW

• Start bouw woonhuis familie Molenaar

Eind oktober is begonnen met de bouw van de uitbreiding bij het huis van de familie Molenaar te IJsselstein.
IMG_0038

oktober 2008
• Definitieve masterplan Oranje Nassaukade IJsselstein gereed
WAS architecten is ingeschakeld voor het gedeelte tussen Eiteren en de Hollandse IJssel waar 34 woningen gerealiseerd worden. Meer informatie vind u op de website van Gemeente IJsselstein of IJWBV.

• Opening Vrijwilligerspunt EIndhoven
Op maandag 27 oktober is het Vrijwilligerspunt in Eindhoven feestelijk geopend. WAS architecten heeft de huisvesting voor dit initiatief van de Lumens Groep en de Gemeente Eindhoven ontworpen.
 
Vrijwilligerspunt biedt allerlei faciliteiten om vrijwilligerswerk toegankelijk te maken voor iedereen, de deskundigheid van vrijwilligers te bevorderen en om vraag en aanbod van vrijwilligers en organisaties op elkaar af te stemmen.

winkel schuin

• MFC IJsselveld nadert voltooiing
Nu het dak dicht is zal spoedig begonnen worden met het aanleggen van het groene dak (sedum beplanting).
WAS architecten doet ook het interieur voor de huisartsenpraktijk die in het MFC gevestigd gaat worden. Voor deze praktijk is onder andere speciaal meubilair ontworpen, waaronder wachtkamermeubels en de balie.
Voor meer informatie over de voortgang van de bouw kunt u een kijkje nemen op de site van
IJWBV.

stand van zaken via de webcam:
mfc-webcam
foto's van de bouw:
mfc271a.JPGmfc280a.JPGmfc255a
bron beelden: website IJWBV

september 2008

• WAS architecten bestaat 5 jaar
Op 27 september vierde WAS het vijfjarige bestaan. Alvorens te genieten van een hapje en een drankje op de binnenplaats, was er voor de relaties de mogelijkheid om een concert van barokgezelschap
MusicaTemprana bij te wonen in de Oude Nicholaaskerk. Dit concert was onderdeel van het IJsselfestein dat die dag plaatsvond en mede door Walter georganiseerd en door WAS gesponsord werd.
Na versnaperingen op de WAS-lokatie was er voor iedereen de mogelijkheid om verder te swingen bij het festival in de binnenstad van IJsselstein, onder andere bij een concert van trompettist
Eric Vloeimans.

IMG_9791IMG_9796

IMG_9797IMG_9799

augustus 2008
• WAS architecten breidt uit!
Per 1 augustus heeft WAS architecten extra kantoorruimte aangetrokken. Het aangrenzende pand op Havenstraat 22 wordt op dit moment ingericht.

• De vacature van ervaren bouwkundig tekenaar is ingevuld
Per 1 september komt Arti Enkelaar WAS architecten versterken. Arti brengt veel ervaring mee op het gebied van utilteitsbouw en woningbouw. Met name de combinatie van nieuwbouw en bestaande gebouwen (monumenten) spreekt hem aan.

• Hoofdkantoor Lumens Groep Eindhoven nadert voltooiing
Na eerdere opdrachten voor huisvesting van 3 stadsdeelvestigingen voor Welzijn Eindhoven, onderdeel van de Lumens Groep, is nu het hoofdkantoor aan de beurt.
De nieuwe inrichting van het kantoor aan de Don Boscostraat wordt gefaseerd uitgevoerd. De kantoorverdiepingen zijn vrijwel gereed.
Gestart is met het nieuwe restaurant en de vergaderruimte in het souterrain.

• Vrijwilligerspunt aan de Hoogstraat
Gestart is met de uitvoering van het nieuwe vrijwilligerspunt aan de Hoogstraat, een initiatief van de Lumens Groep en de gemeente Eindhoven.
Carla van Herpen, teamcoach stedelijke diensten bij de Lumens Groep: “In het Vrijwilligerspunt komen alle vragen met betrekking tot vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerswerk in
de brede zin van het woord bij elkaar. We gaan bemiddelen, vraag en aanbod 'matchen' en we bieden ondersteuning.
Het vrijwilligerspunt opent dit najaar.

boven 1

• 26 verpleegeenheden in Hank
In opdracht van Woonlinie heeft WAS architecten een kleinschalige zorgvoorziening ontworpen.
24 verpleegplaatsen en 2 logeerkamers worden in 4 wooneenheden gerealiseerd. De bewoners voeren met z'n zessen een gezamenlijk huishouden. Elke bewoner heeft een eigen kamer en per woning is een eigen woonkamer / keuken aanwezig.
De grootschalige functie is in de kleinschalige omgeving ingebed door de wooneenheden als meer zelfstandige volumes te accentueren. Elke "woning" heeft zijn eigen kleur waarbij dak en gevel "ton sur ton" worden.
De zorg wordt verleend door :
De Riethorst Stromenland.
Inmiddels is de 1e verdiepingsvloer aangebracht.

• Bureaufiets
Walter heeft een nieuwe fiets aangeschaft of eigenlijk een koffer waaruit een fiets tevoorschijn komt.
De SKOOT is een ingenieus ding en trekt de aandacht. Reden om aan ťťn kant het WAS logo aan te brengen. Projecten worden wisselend in beeld gebracht.
Op dit moment is de andere zijde beplakt met affiches van het komende
IJSSELFESTEIN dat op 27 september wordt georganiseerd en mede door WAS gesponsord wordt.
Walter is ook een van de organisatoren van dit nieuwe festival.

WAS architecten skoot fietsWAS skoot IJsselfestein sponsorposter


juli 2008
WAS architecten heeft de architectenselectie van de
Stichting Bouwloods in Leidsche Rijn gewonnen. Stichting Bouwloods biedt aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om een ambachtelijk vak te leren. Op dit moment wordt o.a. hard gewerkt aan een replica van een romeins schip.
De nieuwe vestiging komt in het
Castellumpark in Leidsche Rijn. Uiteindelijk zullen meerdere werkplaatsen en een facilitair centrum met vergader- en informatie faciliteiten worden gerealiseerd.
Gestart is met het schetsontwerp van de houtbouwwerkplaats en het facilitair centrum.

februari 2008
• Eerste paal voor Multifunctioneel Centrum IJsselveld
Op 26 februari is door wethouder Overkamp samen met gebruikers de eerste paal geslagen voor MFC IJsselveld. Deze handeling werd symbolisch verricht met een "oudhollandsche" heistelling.
IMG_7583

IMG_7587
januari 2008
• Nieuw jaar
WAS architecten wenst u een schoon 2008!

nieuwjaarsgroet