Volg ons op:
november 2009
• Feestelijk startsein project ON-kades
Maandag 2 november heeft de IJsselsteinse wethouder mevrouw Overkamp het startsein gegeven voor het project Oranje Nassau-kades in IJsselstein.
Zij deed dit door het begin te maken met de sloop van de huidige bebouwing. Begin 2010 begint de verkoop voor dit plan.

IMG_4818

IMG_4822

• symposium "Fokus, al 35 jaar onzichtbaar"
Begin november vond een symposium plaats om te vieren dat Fokus 35 jaar bestaat. Fokus is een organisatie die het mogelijk maakt voor mensen met een lichamelijke handicap om gewoon te wonen. Clienten wonen in een voledig aangepaste woning met op loopafstand een ADL-eenheid, van waaruit Fokus de assistentie bij dagelijkse levensverrichtingen (ADL) verzorgt.
WAS architecten was aanwezig bij het symposium. In het
Multifunctioneel Centrum Sterrenwacht in IJsselstein is voor Fokus een ADL-eenheid gerealiseerd.
fokus35


oktober 2009
• Start Meer dan > Bouwen Zuid-West Utrecht
image002
Persbericht:

Utrechtse bouwpartijen verdiepen zich in duurzaam en vraaggestuurd bouwen
Start Meer dan > Bouwen Zuid-West Utrecht

Maandag 27 oktober vond de kick-off van het door het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB) geÔnitieerde innovatieproject Meer dan > Bouwen plaats. In dit project specialiseren 24 innovatieve bouwpartijen uit Zuid-West Utrecht zich verder in de thema’s duurzaam en vraaggestuurd bouwen. Naast deze bouwpartijen nemen vier Utrechtse woningcorporaties, de Provincie Utrecht en de gemeenten Houten, IJsselstein en Nieuwegein actief deel aan het project.

Duurzaam bouwen heeft de toekomst
De overheid komt met steeds meer ambities op het gebied van duurzaam bouwen. De komende jaren zal duurzaamheid dan ook een steeds belangrijker criterium worden waarop overheden haar bouwpartners selecteren.
Ook de provincie Utrecht heeft voor de komende jaren de ambitie uitgesproken om de bestaande en nog te bouwen woningvoorraad te verduurzamen. En niet alleen de provincie, ook de lokale gemeenten in Utrecht hebben ambitieuze toekomstplannen op het gebied van duurzaamheid, plannen waar ze nu al invulling aan willen geven. Vanuit die ambitie hebben de provincie Utrecht en de gemeenten Houten, IJsselstein en Nieuwegein zich aangesloten bij het innovatieproject Meer dan > Bouwen.

Verduurzaming van nieuwbouw ťn bestaande bouw
Meer dan > Bouwen richt zich op het vergroten van de kennis op het gebied van duurzaam (ver)bouwen en vraagsturing in de bouw. Het project omvat twee trajecten met verschillende thema’s: duurzaamheid en vraagsturing bij nieuwbouw en duurzaamheid en vraagsturing bij bestaande bouw. Voor beide trajecten zijn programma’s samengesteld die specifiek op dat gebied zijn afgestemd.

Leertraject op maat
Uniek aan het project is dat de inhoud afgestemd is op de leerbehoeften van de bedrijven. Aan de hand van individuele gesprekken met alle deelnemers zijn de onderwerpen die behandeld worden opgesteld. Op deze manier krijgen de bedrijven de mogelijkheid om de kennis de ze al hebben op duurzaam en vraaggestuurd bouwen nog verder uit te breiden.

Duurzaam bouwen, ook voor u
In dit project bereiden de bedrijven zich voor om optimaal aan de wens van de eindgebruiker te kunnen voldoen. Dit betekent dat niet alleen de deelnemers, maar juist ook huiseigenaren en opdrachtgevers uit de bouw profiteren van dit project. De deelnemers van Meer dan > Bouwen kunnen hen helpen met hun (duurzame) bouw-, ontwerp-, of installatieproblemen.
Deelnemers Meer dan Bouwen ZW Utrecht

augustus 2009
• opening Aernswaert, zorgappartementen in Hank
Vrijdag 14 augustus vond de opening plaats van de zorgappartementen in Hank. Na de officiŽle opening mochten de eerste bewoners naar binnen voor een kijkje.
IMG_3844

IMG_3891


mei 2009
• WAS architecten heeft ontwerp gemaakt voor Hospice IJsselstein
In het kader van Make a Difference Day 2009 heeft WAS architecten voor de Stichting Vrienden van Hospice IJsselstein gratis een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding en opknappen van het Hospice.
w078 nieuw fase 1 BA 060309

w078 nieuw fase 2 zon 060309

hospice


april 2009
• opening multifunctioneel centrum IJsselveld West
Op 2 april heeft Gedeputeerde mevrouw Haak-Griffioen samen met de bedenkster van de naam, mevrouw Karten, het nieuwe multifunctionele centrum geopend. Het door WAS architecten ontworpen gebouw ligt ingeklemd tussen de schakelflats Castor, Venus en Libra en heeft de naam Sterrenwacht meegekregen.
WAS architecten heeft ook getekend voor het interieur van de huisartsenpraktijk Huisartsenzorg IJsselstein locatie IJsselveld. Naast de huisartsenpraktijk biedt het gebouw ruimte aan Vitras, Fokus en Pulse.
IMG_2059 Picture 62
rechterfoto: Woonformatie, nr.2

• gewonnen: architectenselectie Woningbouwvereniging Oudewater
WAS architecten heeft de architectenselectie gewonnen voor de nieuwbouw van een complex met woningen en een gezondheidscentrum in Oudewater.

februari 2009
• nieuwe opdracht interieur
De zorgappartementen in Hank naderen hun voltooiing en WAS architecten heeft nu ook de opdracht gekregen voor het interieur.

• artikel BN/De Stem over naderende voltooiing van de zorgappartementen in Hank
Op 11 februari verscheen er in BN/De Stem een artikel over de zorgappartementen aan de Julianastraat in Hank.