Volg ons op:
oktober 2009
• Start Meer dan > Bouwen Zuid-West Utrecht
image002
Persbericht:

Utrechtse bouwpartijen verdiepen zich in duurzaam en vraaggestuurd bouwen
Start Meer dan > Bouwen Zuid-West Utrecht

Maandag 27 oktober vond de kick-off van het door het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB) geďnitieerde innovatieproject Meer dan > Bouwen plaats. In dit project specialiseren 24 innovatieve bouwpartijen uit Zuid-West Utrecht zich verder in de thema’s duurzaam en vraaggestuurd bouwen. Naast deze bouwpartijen nemen vier Utrechtse woningcorporaties, de Provincie Utrecht en de gemeenten Houten, IJsselstein en Nieuwegein actief deel aan het project.

Duurzaam bouwen heeft de toekomst
De overheid komt met steeds meer ambities op het gebied van duurzaam bouwen. De komende jaren zal duurzaamheid dan ook een steeds belangrijker criterium worden waarop overheden haar bouwpartners selecteren.
Ook de provincie Utrecht heeft voor de komende jaren de ambitie uitgesproken om de bestaande en nog te bouwen woningvoorraad te verduurzamen. En niet alleen de provincie, ook de lokale gemeenten in Utrecht hebben ambitieuze toekomstplannen op het gebied van duurzaamheid, plannen waar ze nu al invulling aan willen geven. Vanuit die ambitie hebben de provincie Utrecht en de gemeenten Houten, IJsselstein en Nieuwegein zich aangesloten bij het innovatieproject Meer dan > Bouwen.

Verduurzaming van nieuwbouw én bestaande bouw
Meer dan > Bouwen richt zich op het vergroten van de kennis op het gebied van duurzaam (ver)bouwen en vraagsturing in de bouw. Het project omvat twee trajecten met verschillende thema’s: duurzaamheid en vraagsturing bij nieuwbouw en duurzaamheid en vraagsturing bij bestaande bouw. Voor beide trajecten zijn programma’s samengesteld die specifiek op dat gebied zijn afgestemd.

Leertraject op maat
Uniek aan het project is dat de inhoud afgestemd is op de leerbehoeften van de bedrijven. Aan de hand van individuele gesprekken met alle deelnemers zijn de onderwerpen die behandeld worden opgesteld. Op deze manier krijgen de bedrijven de mogelijkheid om de kennis de ze al hebben op duurzaam en vraaggestuurd bouwen nog verder uit te breiden.

Duurzaam bouwen, ook voor u
In dit project bereiden de bedrijven zich voor om optimaal aan de wens van de eindgebruiker te kunnen voldoen. Dit betekent dat niet alleen de deelnemers, maar juist ook huiseigenaren en opdrachtgevers uit de bouw profiteren van dit project. De deelnemers van Meer dan > Bouwen kunnen hen helpen met hun (duurzame) bouw-, ontwerp-, of installatieproblemen.
Deelnemers Meer dan Bouwen ZW Utrecht