Volg ons op:
Brabants Dagblad Maandag 26 maart 2007 - WOUDRICHEM

Op de grond van het voormalige scoutinggebouw en de protestants christelijke school in Hank komt een dependance van verzorgingstehuis Altenahove in Almkerk.
Het complex aan de Julianastraat wordt gebouwd in twee lagen en krijgt 24 kamers, verdeeld over vier groepen. De dependance ziet van buiten uit als drie middels hout aan elkaar verbonden (grote) woningen. Elk deel heeft een aparte kleur. Het ontwerp is van WAS Architecten uit IJsselstein.
Vanuit het huis wordt in de toekomst ook verzorging geboden aan de seniorenwoningen van De Dotter, die tegenover het complex liggen. Over enkele jaren wordt een woonlaag op deze ouderenappartementen gezet. Daardoor groeit het aantal met 20 tot 48 stuks. Beide bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van corporatie Woonlinie, in nauw overleg met stichting Stromenland. Daaronder valt Altenahove in Almkerk.
De een-persoonskamers in de dependance worden twintig vierkante meter groot. Twee 'eenheden' delen sanitaire voorzieningen als wastafel, toilet en douche. Zes kamers vormen één groep met een aparte woonkamer.

Volgens Woonlinie-directeur Peter van den Heuvel: "De verwachting is dat de bewoners overdag op de eigen woning blijven. De huiskamers zijn voor gezamenlijke activiteiten." Volgens directeur Wim Steenhagen van Altenahove is de dependance bedoeld voor geïndiceerde bewoners. "Het gaat niet om de zware gevallen", zegt hij. "Het gaat om bewoners met een langdurige somatische problematiek en een lichte vorm van dementie."
De 'filiaal' van Altenahove is bestemd voor inwoners van Hank en Dussen. Van den Heuvel en Steenhagen verwachten dat na de oplevering ouderen die nu elders wonen, bijvoorbeeld in Geertruidenberg, Raamsdonkveer of Almkerk, terugkomen naar hun vertrouwde omgeving.
Woonlinie heeft de bouwvergunning voor het complex aangevraagd. De aanvraag ligt tot begin volgende maand ter inzage bij de gemeente. Indien de procedure vlotjes verloopt kan de bouwvergunning in het najaar worden afgegeven. Van den Heuvel: "In ons land is geen bezwaar eerder een uitzondering dan regel". De bouw van het huis zou in 2009 kunnen beginnen, zo is de verwachting.