Volg ons op:
Artikel BN/De Stem

hank bijna klaar
foto Johan Wouters/het fotoburo

Verpleeghuis Hank bijna klaar
door Mariette Mulkens. woensdag 11 februari 2009

HANK - De bouw van het verpleeghuis in Hank verloopt zeer voorspoedig.

Eind april levert aannemer Van Daalen uit Arkel het kleurige pand aan de Julianastraat op.

"Net voor of na de zomervakantie kunnen de 24 bewoners er dan in", zegt Hugo Meijwaard van Woonlinie. De woningcorporatie is de opdrachtgever van het vier miljoen euro kostende project. Zorgorganisatie Riethorst Stromenland regelt straks de zorg. WAS Architecten ontwierp het gebouw.

In het Hankse verpleeghuis (voor de naam loopt nog een prijsvraag) komen voornamelijk mensen uit Hank te wonen. "Dat zijn allemaal personen met een zware zorgbehoefte", zegt Meijwaard. "Alleen mensen met een indicatie kunnen in deze voorziening terecht."

De meeste toekomstige bewoners en hun familie zijn al op de hoogte gesteld. Ze wonen nu nog in andere zorginstellingen in de regio of gewoon thuis. "Er zitten dus mensen bij die straks weer terug verhuizen naar Hank." Mensen uit het dorp, die veel zorg nodig hebben, moesten tot nu naar elders.

In het nieuwe verpleeghuis komen vier leefgroepen met zes bewoners die een woonkamer delen. Iedere bewoner krijgt een eigen slaapkamer. Achter het gebouw komt een binnentuin.

Er zijn ook plannen voor een nieuw medisch centrum in Hank. Gedacht wordt aan de locatie naast het verpleeghuis, waar nu garagebedrijf Bakkers is gevestigd.