Volg ons op:
Kantoor woningbouwvereniging Woonlinie
't Rond, Woudrichem
1995-2007

Opdrachtgever: WBV Woonlinie

(ontworpen door Walter van Meijl in dienst van op ten noort blijdenstein te Utrecht)

page13-1000-full

page13-1001-full

page13-1002-full

page13-1004-full

page13-1006-full page13-1007-full

page13-1011-full

page13-1010-full
De nieuwbouw van het kantoorgebouw voor de Woonlinie is gelegen aan een nieuw rond plein, dat de nieuwe entree vormt van Woudrichem vanuit het zuiden. De toren is een baken

Het ontwerp bestaat uit een compositie van drie basiselementen: een gebogen wand aan het plein, een rechthoekige doos en een tussenzone. De gebogen wand gaat op de noordwesthoek over in een ronde hoektoren, en is gemetseld in een kloeke handvormsteen. Het gebouw heeft zo vanaf het plein een robuust en krachtig uiterlijk, dat reminiscenties oproept aan de vestingwerken van het middeleeuwse stadje Woudrichem.

Achter de wand ligt een zone die de schakel vormt tussen wand en doos. De tussenzone kenmerkt zich door het gebruik van staal en een strakke vormgeving. De entree is gelegen in dit ‘tussengebied’. De twee lagen tellende ‘kantoordoos’ is opgetrokken in een strakke rode baksteen en heeft een functioneel, zakelijk uiterlijk. Vaste onderdelen zoals trappenhuis, lift en toiletten zijn in de hoek bij de toren geconcentreerd. De begane grond bestaat grotendeels uit een ongedeelde ruimte, waar entree, publieksruimte en kantoorruimte in elkaar doorlopen. Op essentiŽle punten opent het gebouw zich en biedt een blik op de omgeving. De vorm van deze openingen (cirkel, vierkant of rechthoek) bepaalt het kader en de uitsnede van het uitzicht en heeft zo grote invloed op de relatie tussen binnen en buiten. Ook heeft de lichtval een belangrijke invloed op de sfeer van de ruimte.

1995
Kantoor (850 m2) voor woningbouwvereniging Woonlinie (voorheen Woningonderneming SGB).

2006-2007
Nieuwe indeling kantoor. Ontwerp glazen vergaderruimte en kantine.