Volg ons op:
Verbouw voormalige stal tot atelier
Hoogland, IJsselstein
2004

Opdrachtgever: Hans Leijerzapf

IMGP2132 IMGP2853

IMGP2857

IMGP3576

IMGP2869

IMGP2863
Kunstenaar Hans Leijerzapf heeft de voormalige boerderij met bijbehorende opstallen in 2003 gekocht van de gemeente IJsselstein. Boerderij en bijbehorende gebouwen zijn gefaseerd verbeterd.

De boerderij is inmiddels voorzien van een nieuwe rieten kap en intern zijn recent verbeteringen aangebracht. In 2004 is de stal verbouwd tot atelierruimte. Deze ruimte wordt niet alleen als atelier gebruikt, maar ook voor workshops en cursussen. Door het verwijderen van de oorspronkelijke verdieping (een hooizolder) is er een gevoel van licht, ruimte en hoogte ontstaan. De bestaande balken zijn gehandhaafd en blootgelegd. Deze verlenen de verder strak afgewerkte ruimte een warme sfeer en herinneren aan de geschiedenis van het pand.

Het atelier is voorzien van ruime lichtinval door het aanbrengen van twee grote atelierramen in het dak. Verder wordt gebruikt gemaakt van de lichtinval via bestaande gevelopeningen. oorspronkelijke dubbele deur is vervangen door een groot raam.

De ruimte heeft een centrale kern met daarin het rookkanaal en waarachter de trap naar de entresol is verwerkt. Deze centrale kern is voorzien van de typische scherpe WAS-trekken.