Volg ons op:
Apotheek Almkerk
Voorstraat, Almkerk
2010

Opdrachtgever: Phamex

Fotograaf: Christiaan de Groot (www.mooibelicht.nl)


IMG_8400

consulting room in former vault**

Almkerk-15

Almkerk-10 Almkerk-26

Waiting area*

Almkerk-29

Almkerk-16

view at entrance and general waiting room*
Apotheek Almkerk is gevestigd in het nieuwe, door ons ontworpen, Medisch Centrum Almkerk, voorheen een Rabobank kantoor. WAS architecten tekende voor het interieurconcept en de inrichting van de apotheek.

Als uitgangspunt is de bijna verstilde sfeer van dauw en vorst genomen. Zachte kleuren op een basis van wit. Dit heeft geresulteerd in een prachtige ruimte waar de op maat gemaakte meubels ruimte geven aan de veelkleurige producten.

Balie en kasten zijn bekleed met een licht glanzend laminaat dat het licht mooi vangt. De achterwand van de kasten van de handverkoop worden verlicht door middel van energiezuinige LED-verlichting. Deze verlichting kan het gehele kleurenspectrum weergeven en aangepast worden aan jaargetijde, thema of speciale promotie. In de avond levert de wisseling van de kleuren een fascinerend schouwspel op.

In de voormalige kluis is de spreekkamer gesitueerd, waar cliënten meer informatie en voorlichting kunnen krijgen. Deze ruimte heeft haar eigen sfeer, die radicaal anders is dan de publieksruimte. Warm rood tapijt en meubilair, met op één wand een roodgetint fotobehang van het riviertje De Alm.

Er is niet alleen veel aandacht geschonken aan het publieksgedeelte maar ook aan de werkruimtes. Door de hoekligging en de de extra ingebouwde ramen is er, mede door het vele licht, ook in de werkruimtes goed toeven.
In overleg met de opdrachtgever is een goede lay-out ontwikkeld binnen de beperkingen van het bestaande gebouw.