Volg ons op:
Nieuwbouw woonhuis
Achtersloot, IJsselstein
2012-heden

Achtersloot

W122 Nieuwbouw verlichting2 101212

W122 Nieuwbouw verlichting 101212

W122 bouwbord 150213

W122 bouwbord2 150213

W122 bouwbord3 150213

De eenvoudige hoofdvorm van 1 laag met kap heeft een formele voorgevel met symmetrisch geplaatste staande raamopeningen. De achtergevel heeft de losse sfeer van argeloze serreachtige uitbouw op de begane grond, open naar de op zuid gelegen buitenruimte en de diepe kavel.
In het midden van de rieten kap zijn aan weerskanten rotatiesymmetrische sneden aangebracht en is de kap opengevouwen. De iets schuin geplaatste kozijnen bieden een blik in de lengterichting van het perceel en zorgen voor licht en ruimte in de badkamer en bovenhal.
De rieten kap van het bijgebouw kent een gelijke maar kleinere ingreep, die het atelier in de lage kap een extra kwaliteit biedt. Beide kappen hebben een afschuining aan de voor en achtergevel en kragen bij de nok verder uit dan op goothoogte.

De buitengevel van het hoofdgebouw is wit stucwerk, een incidenteel aan de Achtersloot voorkomende gevelafwerking. De houten kozijnen zijn cremewit (Boonstoppel 4045) en de draaiende delen zwartblauw (Boonstoppel HS 61). De gepotdekselde houten delen in de kopgevels van het bijgebouw zijn eveneens zwartblauw.

Het ligt in de bedoeling bodemwarmte te gebruiken voor verwarming en koeling met warmte/koude opslag (WKO) en warmtepomp. Fotovoltaļsche panelen zorgen voor de stroom voor de warmtepomp.