Volg ons op:
Nieuwbouw Boterpolder
Boterpolderlaan, Raamsdonksveer
2003-2009

Opdrachtgever: Thuisvester (voorheen WBV Volksbelang)

12 nwb app Boterpolderlaan_MG_5232 (2)

12 nwb app Boterpolderlaan_MG_5225

12 nwb app Boterpolderlaan_MG_5223

12 nwb app Boterpolderlaan_MG_5227

12 nwb app Boterpolderlaan_MG_5229
De buurt heeft het karakter van een volksbuurt; meerdere generaties van een familie wonen dicht bij elkaar en er is een grote mate van saamhorigheid. 
In verband met het eenzijdige woningbestand was het wenselijk meer differentiatie aan te brengen.
De in de buurt wonende ouderen wilden graag in de buurt te blijven wonen en zijn geļnteresseerd in een seniorenwoning in de bereikbare huurklasse. 
Op een tweetal plaatsen was de bouwtechnische en/of woontechnische kwaliteit dusdanig laag, dat renovatie niet zinvol meer was. In totaal zijn 20 woningen vervangen door 12 respectievelijk 18 nieuwbouw huurappartementen.

12 huurappartementen Vincent van Goghstraat.
Een kleinschalige in de buurt passende oplossing, waarbij de hoofdmassa de kenmerkende geringe bouwblokdiepte heeft. In de bij de typologie passende achteruitbouwen is de hoofdslaapkamer gesitueerd. 
Twee blokjes van elk 6 woningen kennen 3 volwaardige seniorenwoningen, met een patiotuin aan der achterzijde, op de begane grond. De woningen op de verdieping worden via een portiek, zonder lift, ontsloten. Ze zijn geschikt voor jongeren en mobiele ouderen en hebben een buitenruimte aan de straatzijde. 
De combinatie van boven- en benedenwoning is uiterst geschikt als kangoeroewoning (mantelzorg).