Volg ons op:
Uitbreiding woonhuis
Benschopperweg, IJsselstein
2012

IMG_3029

IMG_2980

IMG_3005

IMG_5798
De oorspronkelijke situatie
w095 Benschopperweg nieuw 190510

plattegrond 3D
Het plan voorziet in het vergroten van de huidige uitbouw aan de achterzijde waarbij de achtergevel gelijk wordt getrokken met de bestaande uitbouw. De zijgevel van de uitbouw ligt op dezelfde plaats als de huidige te slopen tuinmuur en steekt als een losse schijf de woonruimte in. Ruimtelijke continuļteit tussen binnen en buiten wordt gerealiseerd door de verticale glasstrook tussen de huidige zijgevel van de woonkamer en de zijgevel va de uitbouw en de horizontale glasstrook tussen dak en nieuwe zijgevel.

Een ruimtelijke eenheid wordt binnen bereikt door een ovalen kern die als een duidelijk herkenbare vorm de omliggende ruimten met elkaar verbindt. In deze kern, die de bestaande constructie omvat, krijgen de bijkeukenfuncties een plaats.

De achtergevel kan daardoor over een grote breedte transparant zijn waardoor de gewenste relatie met de tuin ontstaat.