Volg ons op:
Uitbreiding woonhuis
Hogebiezen, IJsselstein
2012-heden

CIMG4294

CIMG4292

w117 Hogebiezen nieuw5 110712

CIMG4293

CIMG3381
Oorspronkelijke situatie

Het in 1 laag uitbreiden van de woonlaag door middel van het dicht bouwen van de ruimte tussen de achtergevel en de werk-/ hobbyruimte.
De platte schuur wordt vervangen door een nieuwe, iets kleinere berging. In de achtergevel van de werkruimte wordt een raamopening aangebracht met zicht over de stadsgracht en de gevel wordt aan de buitenzijde geļsoleerd en bekleed met donkerbruine potdekseldelen. De huidige bijkeuken/ klompenhok wordt gesloopt waarbij de keuken de functie van bijkeuken krijgt. Het raam in de zijgevel wordt vergroot tot deuropening. In de uitbreiding komt een nieuwe woonkeuken met pui in de zijgevel.

De lage dwarskap wordt vervangen door een wat bredere en hogere mansarde kap met een afdekking van blauw gesmoorde keramische pannen. De zo ontstane extra ruimte kan in de toekomst, als de kinderen wat groter zijn, als (ouders)slaapkamer dienen.