Volg ons op:
Hospice IJsselstein
Benschopperweg, IJsselstein
2009

Opdrachtgever:
AxionContinu

IMG_9913

w078 Hospice 3D nieuw 070710

w078 Hospice 3D nieuw4 070710

w078 Hospice 3D nieuw2 070710

MEUBELS

KAMERS
Het Hospice IJsselstein maakt (als aparte vleugel met een eigen entree) deel uit van een verzorgingstehuis in IJsselstein. Het hospice verleent palliatieve terminale zorg aan iedereen die in de laatste fase van zijn of haar leven niet meer thuis verzorgd kan worden.

In het kader van “Make A Difference Day” 2009 is het MADD-comité IJsselstein benaderd door AxionContinu met de vraag om hulp bij het opknappen van twee nieuwe appartementen van het hospice. Hiermee zal de capaciteit uitgebreid worden van drie naar vijf kamers.

Al snel bleek dat deze kleine verbouwing beter in een breder perspectief geplaatst kon worden. WAS architecten heeft pro deo een voorstel met daarin een gefaseerde aanpak gedaan.
In de eerste fase worden de twee nieuwe kamers en de bestaande kamers opgeknapt. Het betreft het vernieuwen en verbeteren van het sanitair en het verbreden van de deuren. Daarnaast worden de kamers in een aansprekende kleurstelling geschilderd, komen er nieuwe vloeren (houtmotief) in, aangepaste verlichting en nieuw meubilair (waaronder hoog-laagbedden).

Bij deze opknapbeurt in de eerste fase, wordt rekening gehouden met de tweede fase: de uitbreiding van het hospice met een woonkamer, zusterspost, opslagruimte en faciliteiten voor de vrijwilligers.
Om dit allemaal financieel te realiseren is de Stichting Vrienden van Hospice IJsselstein opgericht die gelden werft om de uiteindelijke uitbreiding te kunnen realiseren.

http://www.vriendenhospiceijsselstein.nl/