Volg ons op:
Nijhof Bouw- en woonwaren
Baarn
2004-2006

Opdrachtgever: Nijhof Bouw- en woonwaren


IMG_3769

page30-1000-full

page30-1010-full

page30-1009-full

IMG_0895

IMG_0897
Uitbreiding bouw- en woonwarenhuis met "glazen huis" (2000m2) en gevelrenovatie.

Een lange hoge kas vormt de aansluiting op de bestaande gebouwen. Dwars op deze hoge kap zijn vier kortere lage kappen geplaatst.
Het glazen huis is ontworpen als een ommuurd gebied waar de glazen kassen soms doorheen breken en soms terugliggen: een verborgen te ontdekken wereld. De muur is op enkele plaatsen “opengesneden” waardoor op essentiŽle plaatsen zicht van buiten naar binnen en omgekeerd ontstaat.

Direct achter de rustieke muur, waarin geometrische openingen zijn uitgesneden ligt een buitenruimte die een etalagefunctie heeft.
Voorbeeldtuinen of andere inspirerende inrichting of objecten kunnen zowel vanaf de buitenzijde als vanaf de binnenzijde worden bekeken.

Het oorspronkelijk hardblauwe hoofdgebouw is bekleed met nieuwe zilvergrijze panelen met verschillende
structuur. De eenheid in kleur en materiaal bindt de veelvormige gebouwen nu tot een samenhangend complex.